Aankomst in Ponta Delgada
Door: barrus
Blijf op de hoogte en volg Azorentrip
10 Juli 2011 | Portugal, Lissabon
Vanavond om 21.30 aangekomen in Ponta Delgada. YES.
De dag was helaas wederom niet zeilbaar maar de blijdschap van het behalen van deze mijlpaal was er niet minder om. Na zes dagen en vijf nachten en 863.47 mijl door het water hebben we de oversteek gemaakt. We hebben de fles Champagne ontkurkt en zelfs Ernst als geheelonthouder heeft een glas mee gedronken.
Dit hebben we te pakken.
Vanmorgen waren al redelijk vroeg de contouren van São Miguel vaag te ontwaren tegen een wolkenachtergrond. Die vervaagde overigens wel weer maar opeens leeft iedereen een beetje op, we zijn er bijna. Het duurde nog steeds 12 uur voor het land echt naast ons was.
De hele dag hebben we redelijk kunnen varen maar alleen met een fikse wind recht op de kop. In de kuip is dat overigens prima uit te houden maar de boot valt keer op keer sterk terug in snelheid en maakte zo nu en dan behoorlijke klappen in de aankomende golven. Het beste is dan gewoon in de luwte gaan zitten en een boek te gaan lezen. Met je hoofd in de wind wordt het snel nat en koud terwijl dit in de luwte prima te doen valt.
De overheersende windrichtingen, die hier op dit traject zouden moeten gelden lieten het vandaag weer afweten.
De stevige golven namen af in de buurt van het land en de laatste uren was het een tocht langs een berglandschap waarvan de toppen in de wolken verstopt zaten maar met volop groene weiden en een wat Engels/Iers aandoend beeld op de lagere stukken.
Voor mij is het iedere keer een ander beeld dan wat ik me voorstelde.
--> De Azoren hebben dus blijkbaar ook flatgebouwen, viaducten en andere "normale" zaken die ik hier niet verwacht had. Kortom, gewoon een Europees stuk land op een stukje grond dat niet echt in de buurt ligt.<--
Misschien leuk om te weten dat de Azoren genoemd zijn naar de Açores, haviken, die de zeevaarders hier meenden te zien. Dat bleken uiteindelijk buizerds te zijn maar een kniesoor die daar op let.
Over vogels gesproken: De hele reis (ook op 1000 km van land) zijn we vergezeld van meeuwen die bijna zonder vleugelslagen op een paar centimeter hoogte van de golven vliegen. Ik heb ze niet echt vissen zien vangen maar ze, meestal een paartje, zijn altijd wel ergens in de buurt en ze gaan 's nachts gewoon door. Het verhaal van Richard Bach "Jonathan Livingstone Seagul" leefde weer helemaal bij me op.
Het is wel zo dat je, dichter bij land, er steeds meer gaat zien. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe ze aan zoet water komen zo midden op zee.
Uiteindelijk liepen we dus om half tien vanavond de haven binnen, als eerste boot van de groep.
11 Juli 2011 - 08:31
Vul Hier Je Naam In.:
Vul hier je reactie in... -
11 Juli 2011 - 08:31
Vul Hier Je Naam In.:
Vul hier je reactie in... -
11 Juli 2011 - 08:35
Lex:
Ha die Herman, goed om te lezen dat je veilig bent aangekomen op een mooi stukje van de wereld lijkt mij.
Nooit gedacht dat je moest motoren.
Gelukkig ben je om de walvissen heen gevaren. Wij gaan woensdag met de caravan motoren das nog eens stoer...pffff Zal mijn ticket ritueel verbranden dat dan weer wel. Veel geluk daar , samen met Annette, spreek je tjo lex -
11 Juli 2011 - 09:18
Andre Sy Seven:
Herma gefeliciteerd een mijlpaal in je leven.
Vanuit Kroatië een hartelijke groet van de Veentjes -
11 Juli 2011 - 10:17
Bert En Olga "Zenith:
Ha die Herman, Ernst en Nico,
Van harte gefeliciteerd met de mooie snelheid ook gezien de weersomstandigheden. Gelukkig dat jullie allemaal gezond en veilig zijn aangekomen. Het is erg leuk om jullie zo te volgen.
Hartelijke groet, Bert en Olga Gebben -
11 Juli 2011 - 11:20
Tanja En De Mannen:
Yes, weer voet aan wal, wat zullen jullie nog slingerend lopen haha (en niet van de champagne).
Fijn dat jullie goed aangekomen zijn, lekker douchen en rustig aan eens het schip boenen.
Geniet van het eiland en pappa met mamma van de vakantie.
Tot later x -
11 Juli 2011 - 11:52
Claude En José:
GEFELICITEERD!
We zijn ontzettend blij voor jullie. Is de sigaar al aangestoken? We hopen dat hij goed smaakt. Hij zal wel extra lekker zijn door de plaats waar die gerookt wordt.
Mamma vliegt over ongeveer 3 uur jullie kant op. Ze heeft er heel veel zin in om samen de Azoren te bekijken.
Geniet er van daar en we spreken elkaar snel weer. Ook al is Ernst niet aan boord, we blijven de Barrus volgen hoor.
Groeten Claude en José
11 Juli 2011 - 13:50
Hans Van Der Kolk:
Ha die schoone Herman ! ( ik neem aan dat het een lange warme douche was) Gefeliciteerd!. Dat kunnen ze jullie mooi niet meer afnemen.
Even bij komen, en dan doorgaan op westelijke koers. zie ik je graag in Miami ;-) -
12 Juli 2011 - 06:49
Jachtwerf Atlantic:
Hoi Herman, Ernst en Nico!
Heerlijk lijk me dat om weer even de vast wal te voelen! Wat een geweldige tocht weer. Herman geniet van de Azoren met Annette en wij blijven je mooie verhalen volgen!
Groetjes van on allen
Maaike