Nog 150M voor La Coruna - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Azorentrip Barrus - WaarBenJij.nu Nog 150M voor La Coruna - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Azorentrip Barrus - WaarBenJij.nu

Nog 150M voor La Coruna

Door: barrus

Blijf op de hoogte en volg Azorentrip

11 Juni 2011 | Spanje, Madrid

VRIJDAG 10-6:
Ochtend: Hier niet veel veranderd met gisteren. Een rustige nacht, met een paar keer een boot in de buurt. Eén keer een visser en een keer een vrachtschip. Vanmorgen kwam er wat meer wind en zijn we weer echt aan het zeilen geslagen. Helaas wordt dat vaak onderbroken door dat de wind opeens afneemt of draait. 5 minuten later is het dan weer goed maar is alle snelheid uit de boot en klapperen de zeilen. De zonsopgang was fantastisch om te zien. Ik heb er een foto van genomen maar die kan ik nog niet sturen. Ik zou zojuist weer even gaan slapen toen er dolfijnen waren. Grote knapen die echt op een paar centimeter voor de boeg langs zwemmen; ze zijn wat bruiner dan die in Griekenland.

Middag: dit wordt korte mail want we liggen zo schuin dat ik één been dwars moet zetten om te kunnen typen. Daarnaast ook niet veel bijzonders meegemaakt. We varen met alle zeilen gereefd aan de wind en lopen zo rond de 7 kn continu. Das mooi voor het gemiddelde en voor de aankomsttijd. Vandaag een mooie dag met redelijk wat wind. We hebben de motor niet aan gehad. We verwachten morgen in de middag rond een uur of 5 in La Coruña aan te komen. We komen geen andere boten tegen vandaag. Op de AIS kan ik wel wat vrachtschepen zien maar bepaald niet zo druk als in het kanaal. Van de Ocean People boten zien we er 2 op de AIS, de rest is buiten bereik. Misschien een weetje voor jullie, maar onze AIS heeft maar een beperkt bereik. Als we in de buurt van land zijn worden de signalen doorgezonden en kunnen jullie ons zien op de Internet site. Verder in zee hebben we geen contact/bereik met walstations en wordt het dus ook niet zichtbaar voor jullie.

Het is 18.00 uur en dat betekent dat we zo gaan eten. Ernst wilde wel soep maar gezien de schuine stand lijken Pizza's me een betere keuze. Een aantal keren heb ik inmiddels al de kasten en de vloer kunnen dweilen als er een onverwachte schuiver werd gemaakt. We brengen eigenlijk de hele dag door in de kuip. Ernst prutst aan van alles, legt mij de onbekende kant van elektriciteit uit en ik lees. Alles wordt continu onderbroken voor het verstellen van zeilen en om uit te kijken. (We lopen zonet ons "nog 150 M" punt voorbij). We hebben vandaag al een aantal keren groepen dolfijnen gezien. Wat kunnen die beesten toch verschrikkelijk snel zwemmen. Helaas, nog geen foto van kunnen maken.

• 11 Juni 2011 - 06:26

Etie:

weer zo,n leuk reisverslag ,ik lees ze allemaal .Geweldig met de dolfijnen!!
    Het lijkt me een gezellige en mooie reis
    tot nu toe. Geniet er van Herman maar
    dat doe je wel zien we.

liefs Etie

• 11 Juni 2011 - 06:51

André:

Gaaf Herman,

Dit is genieten.
    Hoe zit het met je spot? Heb maar 1 bericht gehad? Werkt die niet?

Ben benieuwd wanneer je weer zichtbaar op AIS wordt. Je merkt het, hou je in de gaten.

• 11 Juni 2011 - 07:25

Lena:

Ooooh dolfijnen,daar wordt je zo vrolijk van als je die ziet!!!
    Nu de walvissen nog.Maar je kan niet alles hebben.

Geen enkele spot!!

Maar geweldig dat we toch een reisverslag van onderweg krijgen.

Herman en Ernst ik hoop dat jullie binnen zijn als de wind tegen gaat draaien.

En dan is er voor Ernst de dikke sigaar,die hij heeft voor ieder belangrijk punt van aankomst, 1 ervan is La Coruna,geniet ervan. liefs Lena

• 11 Juni 2011 - 07:54

Claude En José:

Dolfijnen! Super!
    Fijn om af en toe wat van jullie te lezen. Geweldig dat dat gewoon vanaf zee kan ;-)
    Geniet straks van je sigaar Ernst/pappa
    xxx
    Claude en José

• 11 Juni 2011 - 08:12

Lena:

10.00 uur eerste spot gekregen!

gr Lena

• 11 Juni 2011 - 10:38

Tanja En De Mannen:

Jaaaaa, bijna een sigaar moment! Eh.... welke ook al weer?? Had ik nou Spanje gekozen?
    Wauw, dolfijnen, dat blijft speciaal, dat klinkt ook altijd ver van huis.

Nou lekker blijven genieten!

Liefs, Tanja x