Met de trein naar Lissabon - Reisverslag uit Cascais, Portugal van Azorentrip Barrus - WaarBenJij.nu Met de trein naar Lissabon - Reisverslag uit Cascais, Portugal van Azorentrip Barrus - WaarBenJij.nu

Met de trein naar Lissabon

Door: barrus

Blijf op de hoogte en volg Azorentrip

03 Juli 2011 | Portugal, Cascais

ZONDAG 3 JULI
Vandaag werd er voor de boten die in Lissabon wilden gaan liggen een palaver gehouden maar eigenlijk werd vooral het weerbericht besproken met de info voor de komende week. De groep gaat woensdagmorgen vertrekken naar de Azoren maar wij gaan waarschijnlijk dinsdagmorgen al weg. De weersomstandigheden lijken prima en tegen die tijd hebben we Cascais wel gezien. Iedereen vertrok daarna op de Contentezza en de Katharos en ons na. De Beluga kreeg nog een lijn in de schroef maar Huibert kon deze er zelf, na een duik, weer uit krijgen.
Daarna zijn Ernst en ik met de trein weer naar Lissabon getogen om daar eens even rond te wandelen en om Nico op te halen op het vliegveld. Onderweg kwamen we langs de haven waar de rest van de groep gaat liggen. Een haven die net voorbij de brug over de Taag ligt maar midden in een industriegebied waar containers worden overgeslagen. Komt er eigenlijk op neer dat wij er niet rouwig om zijn om die tocht te hebben overgeslagen.
We zijn een eind gaan lopen in de stad en hebben zeer mooie gebouwen en standbeelden gezien. Ik heb stiekem even met een groep meegeluisterd naar hun gids. Leuk om te horen. Na nog een eind wandelen en rondkijken kwamen we op een ander plein waar we uiteindelijk een taxi hebben genomen naar het vliegveld. Nadat we Nico daar hadden opgehaald hebben we samen weer per taxi en trein de terugreis naar Cascais ondernomen. Nico kon zich goed vinden in onze plannen voor de komende week dus dat is voorlopig de planning. Gelukkig was met Nico ook zijn bagage aangekomen dus het dreigend koffietekort is voorbij.
Morgen staan de volgende zaken op de planning: tanken, wassen, boodschappen doen en meer van dat geneuzel en dan dinsdagmorgen om een uur of negen afvaart.

• 03 Juli 2011 - 23:06

Bert En Olga "Zenith:

"Ha die Herman en Ernst,

Wij hebben vandaag jullie verslagen gelezen, erg leuk. Daardoor begint het voor ons ook weer te kriebelen.
    Prachtig is dat heldere water met die lange deining en die vele dolfijnen. Goede vaart en running winds.
    Groet Bert en Olga Gebben

• 03 Januari 2014 - 13:36

Yan:

Gaby n'a pas eu ton numero
    Gaby can not see an internayional number

PLEASE if you know Olga en Bert call them and tell them Gaby and Robert need to speak with them
    THANK YOU VERY MUCH