La Coruna 3e dag
Door: barrus
Blijf op de hoogte en volg Azorentrip
14 Juni 2011 | Spanje, A Coruña
Vanmorgen zijn de zeilen gerepareerd teruggekomen.
De havenmeester kwam even op de fiets langs om te melden dat ze retour waren en dat ik ze kon ophalen in het havenkantoor. Dat ben ik uiteraard meteen gaan doen en daarna begonnen met het weer aanslaan van de Fok en Kluiver. Ernst kwam erbij en samen hebben we het klusje snel geklaard. Halverwege de ochtend kwam Raul langs voor de VHF. Na een klein kwartier was de diagnose gemaakt, het moeder-board moest kapot zijn. De VHF kan met 1 watt of 25 watt zenden. Bij ons bleek er maximaal 8 uit te komen hetgeen tot zijn conclusie voerde. Ik vertelde dat het zenden nog wel ging maar dat we problemen met de ontvangst hadden, maar dat hing volgens hem samen. Morgen komt er een nieuwe uit Valencia en morgenavond beloofde hij die te komen installeren omdat hij morgen overdag op een andere klus zit.
Ernst ging vandaag met de Fortuna mee.H et schip zou vandaag uit het water gaan. Die boot is, net voor de tocht begon brandnieuw geleverd, een Moody 41. De boot vaart hartstikke snel voor een 41 foot, sneller dan wij, maar hun reis hangt van pech aan elkaar.
Ze hebben in eerste instantie problemen gekregen met hun Simrad stuurautomaat. Dat was in Frankrijk niet tijdig te verhelpen dus met behulp van geleende opstappers en een geïmproviseerde stuurautomaat zijn ze de tocht door de golf van Biskaje begonnen. Ook hun boegschroef deed niet altijd wat gewenst was. Tijdens de overtocht hoorden ze nogal wat geklots en het bleek dat de deur van de naar beneden zakkende boegschroef een gat heeft opgelopen. Dat zou vandaag gerepareerd gaan worden. Op het droge bleek ook het roer regelmatig tegen hun huid aan te slaan hetgeen de romp uiteraard beschadigde. Ook dat zal weer worden gerepareerd en onze eigen problemen worden daarbij vergeleken kleine probleempjes.
Hopelijk is morgen weer alles zoals het moet zijn.