Dagje L’Aberwrac’h - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Azorentrip Barrus - WaarBenJij.nu Dagje L’Aberwrac’h - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Azorentrip Barrus - WaarBenJij.nu

Dagje L’Aberwrac’h

Door: barrus

Blijf op de hoogte en volg Azorentrip

07 Juni 2011 | Frankrijk, Parijs

DINSDAG 7-6:
Vanmorgen leek het een wat natte dag te gaan worden. De luiken hadden regendruppels en het dek was nat. Om 09.00 uur brood gehaald bij het restaurantje waar we gisteren gegeten hadden. Na het ontbijt zijn Ernst en ik naar het plaatsje in de buurt gelopen waar een supermarktje zit. Het is een aardige wandeling en we slaan gelijk maar voldoende in voor wat langere tijd. Aan de kassa vragen we of de boodschappen misschien bezorgd kunnen worden in de haven en dat is geen probleem. We mogen trouwens zelf ook meerijden en worden met de boodschappen thuis bezorgd. Net op tijd om een les vissen van Wim van de Triple Seven nee geen Boeing, een boot) mee te krijgen. Wim is een gepassioneerde visser en hij gaf vandaag een workshop. Heel leerzaam. Ik heb nooit geweten dat je aas mooi moet presenteren. Na zijn uitleg begrijp ik wel dat het bij de vissen al net zo gaat als bij andere diersoorten, het is eten of gegeten worden.
Het ziet er naar uit dat we Camaret sur Mer gaan overslaan om hier vandaan de oversteek naar La Coruña te gaan maken. Het weer is vandaag matig, wisselende windsterkten en nu en dan buiig. Morgen is de verwachting gelijk maar daarna zal het een poos rustiger zijn. Vanaf zondag weer veel meer wind maar vanuit het zuiden en dat is weer ongunstig voor ons. Daarom ziet het er nu uit dat we donderdagmorgen vroeg meteen maar de oversteek naar Spanje gaan maken. Vandaag was iedereen bezig met kleine reparaties en andere zaken. Op de Corneel werden lazy jacks gemaakt, de Marieke was haar radarreflector verloren en op de Fortuna is het droefenis omdat de stuurautomaat kapot is gegaan en het voor 2 man ondoenlijk is om zolang met de hand te moeten sturen. Inmiddels gaan er van andere boten 2 man bij hen aan boord zodat ze een wachtsysteem kunnen hanteren waarbij het met op de hand moeten varen weer doenlijk wordt.
En dan wij;
Vanmorgen hebben we eerst met Hallspars (mastleverancier) contact gehad over het bewegen van het want. Hij belde gelijk terug om te melden dat we ons geen zorgen hoefden te maken. De beweging komt voort uit het aluminium van de mast dat beweegt als we opeens remmen doordat we een golf in duiken. We gaan het overigens morgen nog wel wat steviger vast zetten. Dat kan dan alleen gebeuren tijdens het zeilen omdat je dan aan de lijzijde de stelbouten kan aandraaien.
De VHF perikelen bleken minder eenvoudig op te lossen. We zijn er inmiddels achter dat we wel een redelijk zendvermogen hebben maar dat de ontvangst niet goed gaat. We hebben een kuststation opgeroepen dat 20 Nm verder ligt en zij gaven antwoord maar dat hoorden we van de Shaula die dat wel konden ontvangen. Ernst is nog de mast in gegaan om de verbindingen na te kijken maar vond daar niets dat niet goed was. We zullen in la Coruña proberen een dealer te pakken te krijgen.
Vanavond hebben we super gegeten in een restaurant hier vlak in de buurt. De Franse keuken is toch wel heel goed tegen een on-Nederlandse prijs. De mannen van de Corneel komen vanavond nog even op de koffie. Zo langzamerhand leer je alle andere zeilers kennen, ga je eens bij ze aan boord kijken en krijg je leuke gesprekken