La Coruna 1e dag
Door: barrus
Blijf op de hoogte en volg Azorentrip
12 Juni 2011 | Spanje, A Coruña
ZONDAG 12-6:
Vanmorgen lang geslapen. Ik werd pas om half tien wakker in een doodkalme omgeving. Was weer eens wat anders. De sanitairruimte in de haven is groots. Prachtige marmeren trap, grote doucheruimten met een echte stortdouche. Je voelt je een nieuw mens.
Ik heb de was en de afwas gedaan na het ontbijt, de zeilen verder laten drogen en je praat ondertussen met iedereen. Vanmorgen met een Australiër die een boot had gekocht in Sable d'Olonne en die nu naar Gibraltar vaart om 'm daar op een vrachtschip te zetten.
Daarna met een Ier die vertelde hoe mooi de Azoren wel niet zijn. Nog even bij hem aan boord geweest want hij had het adres van een zeilmaker in een plaats dicht in de buurt. Gelijk gehoord hoe de economie in Ierland nu is en van zijn vrouw een blad ingekeken met rapportage over de Azoren. We moeten acrylverf hebben om onze naam op de kade te schilderen in Horta.(hun advies)
Jaap van de Bull heeft vanmorgen een net uit zijn schroef gehaald. Een duikuitrusting is toch wel een nuttige accessoire aan boord. Daarna kwam Yvonne (Ocean people) aan met de kinderen die nu een vervroegde zomervakantie gaan vieren. Zij blijven meevaren tot aan Engeland.
Nou ja, allemaal prietpraat en niets bijzonders en je bent toch druk.
De bimini bewijst goede diensten want het is Spaans warm, helemaal goed dus. We gaan straks eens richting stad lopen om daar wat rond te kijken. Yvonne vertelde dat het vliegveld 20 minuten rijden is in een taxi, 18 Euro. Is dus veel goedkoper dan een auto te huren.
Nou ja, allemaal prietpraat en niets bijzonders en je bent toch druk.