Voorbereiding oversteek naar Spanje
Door: barrus
Blijf op de hoogte en volg Azorentrip
08 Juni 2011 | Frankrijk, Parijs
De dag begon met veel wind en zo nu en dan een bui. Om die reden vandaag niet vertrokken naar Camaret maar gaan we rechtstreeks naar La Coruña vanaf hier. Vanaf de middag nam de wind af maar de buien bleven zo nu en dan langs trekken. Ik merk wel dat weer een veel belangrijker issue is bij het maken van deze tocht. Thuis sta je er eigenlijk niet bij stil, het is een mooie dag of niet.
Je kon merken aan de activiteiten op eigenlijk alle boten dat er morgen een langer traject staat aan te komen. We hadden om 11 uur afgesproken met Jaap van de Novatrix en Bert van de Katharos om even bij elkaar te komen om af te spreken hoe we met elkaar contact gaan houden via de SSB.
We hebben 3 frequenties en zendtijden met elkaar afgesproken zodat we de hele reis met elkaar kunnen blijven praten (kletsen). Iedereen druk met handboeken om op te zoeken hoe dat ook alweer werkt en hoeveel vermogen je mag/kan gebruiken en welke frequenties openstaan voor intership-verkeer. Daarna de huishoudelijke zaken gedaan zoals de was. De meeste havens die we aanlopen hebben wel ergens een wasmachine staan maar het was tot nu toe niet nodig daar gebruik van te maken. Vandaag besloten om het dekbed en de lakens maar een beurt te geven en er dan toch maar gebruik van te maken. De machine aan de gang krijgen gaat zonder problemen maar daarna ben je gelijk gebonden aan een terugkomtijd. Je hebt er geen zin in dat iemand anders jouw was er uit gaat gooien. Daarna gebruik gemaakt van de aanwezige droger en 10 Euro armer ligt het bed er weer als nieuw bij. Vanmiddag zijn we weer even naar het nabijgelegen dorp gelopen om nog wat boodschappen in huis te halen. Vanavond om 8 uur bijeenkomst, Palaver, om de laatste updates over het traject binnen te halen. Het weer is de eerste 2 dagen prima om de golf van Biskaje over te steken. Daarna, op zaterdag komt er meer wind en uit de verkeerde hoek dus Ernst en ik willen proberen er in het begin maar zoveel mogelijk tempo in te brengen om zaterdag avond in La Coruña te zijn. We hebben 2 uitwijkmogelijkheden, Gijon of Ria de Ribadeo. (We verwachten eerlijk gezegd niet dat we daar gebruik van moeten maken maar je weet maar nooit.) Om half acht is er een laatste weer-update en daarna gaan we.
08 Juni 2011 - 21:34
André:
Succes Herman en Ernst (leuk om zo weer wat van je te horen)
Gaat helemaal lukken. Net gekeken maar ziet er uit alsof het superlicht weer wordt. Hopelijk hou je wat meer wind.
Geniet er vooral van.