Naar de Azoren: 4e oceaandag xtra
Door: barrus
Blijf op de hoogte en volg Azorentrip
08 Juli 2011 | Portugal, Lissabon
Dat zeilen stelt niet altijd zo heel veel voor.We hebben de zeilen gehesen bij vertrek de motor uitgezet en als je een beetje oplet, gewoon kijken, doe je verder niets. Dat wat je doet is alleen een graadje moeilijker omdat alles scheef hangt. Daarnaast is door ons waterrantsoen de dagelijkse schoonmaak komen te vervallen en ook afwassen doen we nog maar 1 x per dag. Alles is vies door het zout en wat je ook doet, ook binnen begint het langzamerhand smerig te worden. Onze voorhut krijgt met grote regelmaat water over en daardoor kan het luik niet open. Het gevolg is een muf ruikende en wat viezer wordend geheel. De was ligt op de grond en omdat je twee maal per nacht je uit en aan kleedt wordt het bed ook steeds vuiler.
Het lijkt een klaagzang maar er staan een paar onvergetelijk mooie dagen tegenover. De zee is met name 's morgens en 's avonds heel erg mooi. (de stand van de zon?) Nu al twee keer een walvis gezien en de opmerking "once in a lifetime-event" klopt inderdaad.
Dit alles is mooi en gaaf om te doen en mee te maken. We gaan overigens voorspoedig en van andere schepen inmiddels ook wel gehoord dat zij bij nader inzien eigenlijk liever ons plan zouden hebben gevolgd. Gek hè, mensen willen iets, maar doen wat anders. Komt eigenlijk best wel vaak voor in het leven.
Wij denken/hopen zondag aan te komen als de wind zo blijft doorgaan. Anders wordt het maandag.