Naar de Azoren: 2e oceaandag
Door: barrus
Blijf op de hoogte en volg Azorentrip
06 Juli 2011 | Portugal, Lissabon
WOENSDAG 6 JULI:
Het is inmiddels 13.00 uur lokale tijd en na een onstuimige nacht hebben we inmiddels 197 M afgelegd. De wind is gisteravond gaan aantrekken en de hele nacht en ochtend hadden we zo'n 20 - 23 Kn wind hetgeen best wel veel was. Er stond een behoorlijke deining en we voeren aan de wind. Met een rif in het Grootzeil en alleen de Fok erbij bleef het nog enigszins comfortabel.
Inmiddels schijnt de zon en is de wind wat ruimer geworden hetgeen het leven (varen) weer aangenamer maakt.
We hebben vanmorgen heel vroeg nog een groot schip in de verte gezien maar de rest van de dag nog helemaal niets. Alleen zee en golven en zelfs geen dolfijnen die de afwisseling er in zouden kunnen brengen. Vandaar dit beknopte verslag. Ernst zit buiten, Nico slaapt en ik probeer dit berichtje te versturen. We hebben gisteren en vanmorgen nog wel even contact gehad met de Katharos en de Novatrix via de SSB maar de kwaliteit laat wat te wensen over. Niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat ze ruim 300 km achter ons varen. De Contentezza is een dag voor ons weggegaan dus die hopen we vandaag en anders uiterlijk morgen voorbij te gaan. Zij hebben geen AIS dus het kan maar zo gebeuren dat we dat overigens helemaal niet zien.
06 Juli 2011 - 20:36
Nienke En Willem:
Hi Herman,
Even een kort blijk van meeleven met de grote oversteek.
We hebben het wereldbolletje er even bijgepakt om nog eens even goed te bekijken waar jullie nu zo'n beetje uithangen.
Zo bezien heb je toch nog wel flink wat water te gaan joh. Maar mocht je het even niet meer helemaal zien dan
gewoon de borden Washington aanhouden zag ik, maar wel op tijd in de ankers.
Je weet het, we hebben geen idee waar we het over hebben en toch is het erg leuk om je zo te volgen en te lezen hoe je ervan geniet. "Enjoy and hang in there" (bij gebrek aan schipperslatijn).
Groet,
Nienke en Willem -
06 Juli 2011 - 21:49
Paul Van Der Horst:
hallo herman,
Ik ben totaal onbekend voor jullie maar ik volg de reis al vanf het begin. Moet eigenlijk de Contezza volgen maar jullie verslag is gezellig, goed leesbaar en open. Dus blijf ik maar hangen. Mijn vraag is hoe je op open zee toch dit verslag kunt uploaden. Heb je een satelliet verbinding voor email?
Veel succes met de trip en blijf die mooie verslagen maken voor ons in Nederland aub.