Dagje Camariñas
Door: barrus
Blijf op de hoogte en volg Azorentrip
18 Juni 2011 | Spanje, Camariñas
Vandaag boodschappendag. Zowel de voorraden levensmiddelen alsook de verzorgingsmiddelen van Annette zullen weer aangevuld moeten worden. In eerste instantie dacht ze aan o.a. lenzenvloeistof maar helaas, ook de lenzen zijn in de bewuste tas achtergebleven. We worden in een Farmacia geweldig geholpen door een meisje dat alleen Spaans spreekt terwijl Annette tegen haar in het Engels praat. Ze begrijpen elkaar perfect.
Daarna de boodschappen, ongeveer hetzelfde als zaterdag bij AH alleen nu moet je nu, na thuiskomst, je armen weer tijd geven om tot hun oorspronkelijke lengte terug te keren. Het is een prachtige dag en de bimini (zonnetent op achterdek) is een welkome schaduwbrenger.
’s Middags wandelen we het plaatsje even door en het lijkt een beetje op de Griekse dorpen die we de afgelopen jaren vaak zagen. De huizen lijken alleen allemaal wat verzorgder en je ziet ook veel stukjes grond waar mensen groenten verbouwen. Daarnaast valt op hoe oude mannen en vrouwen breeduit op bankjes zitten te praten (luidkeels!), hun benen bungelend boven de grond, hun ogen gericht op het water.