La Coruna 2e dag - Reisverslag uit A Coruña, Spanje van Azorentrip Barrus - WaarBenJij.nu La Coruna 2e dag - Reisverslag uit A Coruña, Spanje van Azorentrip Barrus - WaarBenJij.nu

La Coruna 2e dag

Door: barrus

Blijf op de hoogte en volg Azorentrip

13 Juni 2011 | Spanje, A Coruña

MAANDAG 13-6:
Vanmorgen om 09.00 paraat bij de capitainerie.
Helaas, de reparateurs konden pas om 09.30 gebeld worden. Dat doen ze trouwens allemaal heel vriendelijk en voorkomend. Nou de zeilmaker komt vandaag nog de zeilen ophalen dus die hebben we eerst van de rollen gehaald. Opgevouwen en (door de regen) naar het havenkantoor geduwd. Ze hadden gelukkig een soort AH karren die je kan gebruiken. De VHF reparateur is dezelfde waar Fimme al mee aan kwam als suggestie. Ik heb eerst op de computer vanmorgen alle woorden zitten vertalen en opgeschreven zodat ik kon uitleggen wat er eventueel aan mankeerde. Bleek volstrekt overbodig want op het kantoor bellen ze voor me en spreken ze Engels. Einde van het liedje is dat de radioman morgenochtend komt.
Daarna getankt. We gebruikten 2.5 ltr per uur. Met 450ltr geeft dat een actieradius van 180 uur motor
bij een gem. 5M/uur = 900 M --> is dus de afstand van Cascais naar de Azoren.
Kortom, we zouden zelfs op de motor er kunnen komen.
Verder is de dag weinig spannend verlopen. De zeilmaker bezorgt morgen, uiterlijk overmorgen de Fok en Kluiver terug. Kosten dezes 146 euro. Dat lijkt me eerlijk gezegd niet veel. Hij komt de spullen halen, repareert ze en brengt ze weer terug. Met de VHF is het nog niet gelukt. De reparateur zou eerst morgenochtend komen, daarna vanmiddag maar kwam uiteindelijk niet. Ik heb vanmiddag zelf ook nog maar een keer gebeld en zijn kantoor beloofde dat hij terug zou bellen. Dat gebeurde niet maar de havenmeester kwam wel op zijn fiets aan om de excuses over te brengen, hij kreeg een spoedklus, en me te verzekeren dat hij morgenochtend meteen zou komen. Ik heb gevraagd hoe vroeg dat was en dat betekent de hele morgen. Nou ja komt ook weer goed.

Een aantal opstappers heeft de groep inmiddels verlaten om weer naar huis te gaan. Er komen dus ook weer andere voor in de plaats en eigenlijk wordt iedereen gelijk hartelijk ontvangen. Iedereen is heel vriendelijk hier.

We gingen gisteravond eten bij een restaurantje en tegen de tijd dat wij aan het hoofdgerecht zaten kwamen Eliane en Huibert langs fietsen die aanschoven. We zaten eerst buiten maar verhuisden later naar binnen toen het begon te waaien. Even later kwamen Bert en Janneke (Katharos) en Rudy en Martine (Fortuna) aanlopen met Giselle en hebben we allemaal aan een aaneen geschoven tafel gezellig zitten eten en drinken.
Vanavond kwam Leon langs van de Albacora. Morgenavond om 22.00 uur kampvuur met drank (BYO) en de banjo. Wordt vast heel gezellig.

Dat was vandaag een beetje. Morgen staat op het programma de VHF regelen en boodschappen doen want we zijn aardig door onze voorraden heen aan het raken.