Van Trébeurden naar l'Aberwrac'h
Door: barrus
Blijf op de hoogte en volg Azorentrip
06 Juni 2011 | Frankrijk, Parijs
MAANDAG 6-6:
Vanmorgen om 07.00 opgestaan. Alles was grijs en nat vanmorgen. Een miezerig regentje.
Naar de bakker gezocht en gevonden. Heel apart om zo door een klein Frans plaatsje te lopen met hier en daar een vakantiehuis. Trébeurden schijn een mooi badplaatsje te zijn maar dat was vanmorgen niet zo te zien. Wel heel gaaf om die ruige rotsblokken te zien liggen in een heuvelachtig landschap. De mensen zijn overigens ronduit vriendelijk.
Na terugkomst even ontbeten en daarna Palaver. Daar krijg je het weerbericht voor de komende dagen te horen en eventuele bijzonderheden van de komende tocht. Heel veel nieuws geeft dat niet want eigenlijk staat alles al in het boek dat Ocean People gemaakt heeft. Waanzinnig compleet met alle waypoint coördinaten al aangegeven. Ze hebben daar heel veel werk in gestopt.
Om 09.00 stond het vertrek gepland. Dat doet iedereen gewoon zelf en je ziet maar dat je er verder komt. Om de 3 uur is er een oproep op de radio. Daar gaat het bij ons nu even minder mee. De VHF heeft niet veel bereik en gisteren is de buitenspeaker er mee opgehouden. Kortom niet heel informatief voor ons.
Ik ga eens kijken of we er in een plaats waar we langer liggen wat aan kan laten doen.
Bij het vertrek hebben we even op de Albacora gewacht die zijn motor niet lekker aan de praat kreeg. Uiteindelijk lukte dat wel en gingen we als laatste de haven uit. Dat geeft dan weer een mooie uitdaging want we doen er uiteraard alles aan om vooraan binnen te komen. (Da’s ook weer gelukt, we kwamen als 4e binnen.)
Een mooie zeiltocht. We hadden zo'n 20 Kn wind en voeren bij de wind/ aan de wind.
Het ging prima tot Ernst merkte dat het stag aan lij regelmatig slap stond. Dat is eigenlijk niet de bedoeling dus we hebben maar wat kluiver gereefd.
Dat hielp ook niet heel erg veel maar ik had eigenlijk geen zin om het grootzeil ook te reven. Wat later voeren we ruimer en daarmee was het ook gelijk over.
Morgen zullen we de stagen nog iets vaster draaien.
Omdat we toch ruimer voeren dan het eerste stuk hebben we gelijk het reef systeem veranderd. We kunnen nu veel makkelijker een rif zetten maar je moet dan ook wel even naar de mast om de halshoek (onderste stukje zeil bij de mast) vast te zetten. Lijkt een veel betere optie dan het oude reefsysteem. Dat had wel het voordeel dat je de kuip niet uit hoeft maar de krachten op het zeil bij het reven waren te groot.
De hemel werd wat lichter in het westen en in de loop van de middag begon er een zon te schijnen die de wereld veel mooier maakte.
Het laatste stukje was weer zomers. We zijn een klein stukje een stroompje opgevaren vóór je bij de jachthaven bent.
We hadden een prachtig gezicht op een heuvelachtig landschap. Ik heb een aantal foto's gemaakt die ik zal sturen nadat ze op de computer zijn gezet.
We liggen naast de Novatrix een hele grote Halberg Rassey die de hele weg achter ons heeft gevaren.
Zij hebben onze boot even bekeken en wij die van hen. Jaap en Marjolein hebben hun boot in Amerika gekocht en zelf naar Nederland gevaren. (Ze zijn toen al even op Horta geweest) De boot is eigenlijk hun huis en ze vertelden dat zij de boot niet hadden moeten voorzien van allerlei zaken voor de reis maar er juist allerlei spullen van af hadden moeten brengen. Fijn voor hen is natuurlijk dat ze alles aan boord hebben tot en met een wasmachine aan toe. Jaap heeft er een complete werkplaats aan boord, zelfs met lasapparatuur.
Dat waren zo onze belevenissen van vandaag.
We gaan zo het dorp in om eens lekker Frans te gaan eten.
Morgen zullen we de stagen nog iets vaster draaien.
Dat waren zo onze belevenissen van vandaag.
We gaan zo het dorp in om eens lekker Frans te gaan eten.
06 Juni 2011 - 22:11
Dennis, Tanja & Kids:
Hoi reizigers, ook ik (Tanja) heb de reisverslagen gevonden. Ga ze ook zeker verder volgen, jullie zijn namelijk niet altijd te zien op marinetraffic.com.
Geniet van de reis verder (en van de pannenkoeken van mijn vader mjummie).
Groetjes uit Breda! -
07 Juni 2011 - 06:41
Lena:
7-6 dus klusjesdag,zal wel goed komen met een technische man aan boord.
succes en een gezellige dag verder. -
07 Juni 2011 - 08:23
André:
Leuk Herman.
Ben net terug uit Italië (hemelvaartweekend).
Heerlijk gezeild, warm waster, mooi weer en fantastisch schip. Marifoonprobleem kan misschien in kabel (zout in gekomen) of connector zitten. Heb ik ook ooit gehad. Verlies je heel veel vermogen mee. Succes -
07 Juni 2011 - 20:47
Auke Van Der Zee:
Gozeerd, net wat races gewonnen en klaar voor Fastnet!
Dit is wat stoerder!! Gaaaf
Herman, belangrijk is je eigen fittness!! Boot kan het.
Goed eten....nou ja je weet wel..
Let op jezelf!!en je conditie
Gast..trots op je
Auke