Trébeurden
Door: barrus
Blijf op de hoogte en volg Azorentrip
05 Juni 2011 | Frankrijk, Trébeurden
ZONDAG 5-6:
Vanmorgen zouden we om 06.00 vertrekken en ik had met Ernst afgesproken dat we om 05.15 zouden opstaan. Op enig moment hoorde ik Ernst volop bezig maar mijn horloge gaf aan dat het daar nog veel te vroeg voor was. Na enige tijd een bonk op de deur en Ernst riep dat het de hoogste tijd was. Dat bleek ook zo te zijn, mijn horloge stelt zich automatisch in op de lokale tijd en ja die ligt een uur later in Guernsey. Dat werd een snelle actie om om 6 uur te kunnen vertrekken maar is gelukt. We hadden de voorspelde wind, 20 Kn NO. Naar het zuidwesten varend een achterlijke wind en we liepen behoorlijk hard, bij tijd en wijle de 10 Kn. gezien op de meter. Dat komt ook door de stroom die mee stond. We lagen al snel bijna vooraan en gingen zelfs de Juanita inhalen die met haar 49 voet toch wat sneller is dan wij. Dat bleek te komen omdat zij een rif in zowel grootzeil als Genua hadden gezet wat ons eigenlijk wel verstandig leek. Dat voorbeeld hebben wij gevolgd. Het leggen van een rif ging niet zo makkelijk als je zou wensen. Na veel ge-kijk van Ernst kwam hij met het voorstel om een ander systeem van reven te gaan gebruiken. Met twee lijnen gaan werken i.p.v. met één zoals nu. Dat leek mij wel een goede optie. Tot nu toe moet je met het reefsysteem heel veel kracht zetten op de lijnen en het zeil en met het idee van Ernst zou dat weleens zonder die krachttoeren kunnen gaan. Dat gaan we morgen uitproberen.
De dag verliep zonder gekke zaken, grauw met geen zon en nu en dan wat regen.
We kwamen om 17.00 Trébeurden binnenlopen als tweede boot en dat vinden we dus best wel leuk. Iedere zeiler wil toch graag net wat sneller varen dan de andere boot die je tegenkomt. (Als dat niet lukt zijn er gelukkig heel veel redenen te bedenken die verklaren waarom dat niet lukt.) Daar hebben we een uurtje liggen wachten tot het water voldoende boven de drempel stond om naar binnen te kunnen. Nu liggen we aan een steiger met stroom en WIFI. Helemaal goed dus. Morgenochtend om 09.00 uur vertrekken we naar Aber Wrac'h. Wat een naam!!!
De dag verliep zonder gekke zaken, grauw met geen zon en nu en dan wat regen.
06 Juni 2011 - 08:16
Monique Poort:
hi stoere Herman, wat een gave tocht zijn jullie aan het maken. maar ook pittig zeg! leuk om je reisverslagen te kunnen lezen. ik wens jullie een heel mooie tijd en zal proberen je zo goed mogelijk te volgen.
een behouden vaart!
veel liefs, Monique